Soalan-Soalan Lazim

Kami telah mengumpulkan soalan-soalan yang lazim diajukan oleh pengunjung kami di sini untuk rujukan anda.

Soalan Asas

O2O Ecommerce membekalkan wadah kelengkapan bertukang sendiri yang mudah dan/atau penyelesaian e-dagang tersuai berasaskan web untuk perniagaan online.
 • Langkah 1 : Klik pada butang Jom Mula
 • Langkah 2 : Isi borang pesanan
 • Langkah 3 : Buat pembayaran
 • Langkah 4 : Tunggu emel pengesahan
 • Langkah 5 : Stor online anda kini sedia untuk dibina dan direkabentuk
Untuk memulakan stor online, sila sediakan yang berikut.
 • Name stor online
 • Konsep rekabentuk stor online
 • Logo stor online
 • Gambar produk
 • Kaedah pembayaran
 • Kaedah pengiriman
 • Terma & syarat
 • Syarat pulangan
Tiada. Tiada sebarang ikatan kontrak.
Pakej kami bermula dari RM690 setahun ke RM3190 setahun, tidak termasuk 6% GST. Tiada caj tersembunyi.
Ya. Selain daripada kad kredit, anda boleh memilih untuk membuat pembayaran menggunakan cek/pemindahan bank. Setelah pembayaran telah dibuat, sila faks ( 603 7496 4220) atau emel ([email protected]) slip bank atau slip pengiriman wang bersama dengan no. invois proforma untuk pengesahan.
Tiada sebarang pemasangan perisian diperlukan. Semua perisian O2O adalah berasaskan web.
Ya. Yuran pendaftaran sebanyak RM500 akan dikenakan sekali sahaja.
Kebiasaannya, kami tidak menyediakan servis demikian, tetapi kami ada menyediakan Pakej Pembinaan Ekspres pada harga promosi, RM1000.
Gerbang pembayaran ialah platform perkhidmatan pihak ketiga yang membolehkan transaksi kad kredit dan jenis pembayaran elektronik yang lain di platform e-dagang antara pembeli dan penjual.
Jika gerbang pembayaran yang anda pilih tiada di dalam senarai gerbang pembayaran kami, sila hubungi kami untuk memeriksa kesesuaiannya dengan perisian kami.
Ya, kami boleh menolong anda memahami pilihan-pilihan yang ada di pasaran. Anda juga boleh menyemak carta perbandingan antara gerbang-gerbang pembayaran popular di www.o2oecommerce.my/payment-gateway. Jika anda memerlukan maklumat yang lebih lanjut, sila emel kami di [email protected].

Pengehosan Domain, Web & Emel

Anda boleh membeli domain anda melalui O2O Ecommerce. Sebaik sahaja anda klik butang, Jom Mula, anda akan dibimbing dalam pemeriksaan ketersediaan dan pembelian domain yang anda hendaki.
Ya, anda boleh. Anda boleh memindahkan domain sedia ada anda ke O2O Ecommerce. Arahan yang lebih terperinci akan disediakan apabila anda mengambil pakej kami.
Ya. Perkhidmatan pengehosan web dan emel adalah termasuk di dalam pakej.
Ya. Akaun emel ada termasuk dalam pakej. Jumlah akaun emel yang akan anda ada bergantung kepada jenis pakej yang anda ambil.
Tidak. Anda tidak akan dapat mengintegrasikan stor online anda dengan laman web anda yang sedia ada.
Ya. Kami mempunyai masa yang dijadualkan untuk membuat salinan sandar untuk data stor online anda.
Ya. Kami akan membantu memulihkan data stor online anda dengan salinan sandaran terkini kami.
Ya. O2O Ecommerce menyokong sijil SSL.
Sijil SSL adalah digunakan untuk melindungi proses pesanan yang menggunakan kad kredit, tetapi ia tidak wajib. Jikalau anda membuat keputusan untuk menggunakan sijil SSL, anda boleh membeli sijil SSL di ruang pelanggan kami pada bila-bila masa sahaja.

Soalan Am

Ya. Stor O2O Ecommerce dibina dalam cara yang membolehkannya menjadi carian enjin mesra.
Tidak. Anda tidak memerlukan pengetahuan IT dan mempunyai latar belakang dalam rekabentuk untuk mengkonfigurasikan stor online anda. Stor online kami adalah mudah digunakan dan mesra pengguna.
Ya. Stor online anda boleh diakses dari mana-mana komputer asalkan ia disambungkan ke Internet.
Tiada had. Asalkan ia tidak melebihi ruang simpanan cakera yang anda langgani. Jikalau anda memerlukan ruang simpanan cakera yang lebih besar, anda boleh menatar ruang simpanan cakera anda pada bila-bila masa.
Tidak. O2O Ecommerce tidak akan mengambil sebarang komisyen daripada jualan anda.
Ya, ada kemungkinan. Jika anda tidak dapat mencari mana-mana templat kami yang bersesuaian dengan keperluan anda, anda boleh menghubungi kami dengan menghantar emel ke [email protected]. Penyesuaian susun atur templat stor boleh dilakukan.
Ya. Anda akan mendapat sokongan melalui emel dan telefon mengikuti pelan pakej yang anda langgani. Anda juga boleh menjanakan tiket sokongan di halaman web pelanggan kami untuk pasukan sokongan kami.
Boleh. Anda boleh menaikkan/menurunkan taraf pelan pakej anda sebagaimana perniagaan anda berkembang.
Boleh, tetapi tiada pembayaran balik baki jikalau anda membatalkan pakej langganan anda di pertengahan tempoh masa langganan anda.
Notis pembaharuan akan dikeluarkan 30 hari sebelum tarikh luput. Jika tiada tindakan dari pihak anda, notis pembaharuan akan dikeluarkan lagi 10 hari, 7 hari dan 5 hari sebelum tarikh luput.
Ya. O2O Ecommerce menyokong pelbagai bahasa dan mata wang.
O2O Ecommerce berfungsi baik dengan semua pelayar Internet di pasaran.

Pengurusan Stor Online Anda

Selepas anda berjaya mendaftar dengan kami, anda akan diberi akses ke portal admin stor online anda. Di dalam sistem ini, anda akan dapat mengurus dan menyusun atur stor online anda.
Untuk tutorial, sila klik butang Bantuan di halaman portal admin anda atau anda boleh pergi ke manual pengguna di halaman ruang pelanggan kami.
Di dalam sistem kami, tiada had untuk anda muat naik berapa keping gambar per produk. Sungguhpun begitu, kami mengesyorkan untuk muat naik maksimum 4 keping gamber per produk. Inilah untuk memastikan susun atur yang cantik. Untuk gambar tambahan, kami mencadangkan anda memasukkannya di dalam ruang penerangan produk.
Apabila pesanan dibuat di stor anda, anda akan menerima satu emel notifikasi.
Ya, anda boleh. Anda boleh mewujudkan pesanan itu secara manual di stor online anda.
Boleh. Anda sebagai pemilik stor, boleh menetapkan had pengaksesan yang berlainan untuk log masuk yang berlainan untuk kakitangan anda.

Beribu-ribu perniagaan kini telah online, sudahkah anda bersedia?

Mulakan Jualan Online Anda Hari Ini

Jom Mula!